Faciliteiten

/Faciliteiten
Faciliteiten 2018-06-05T10:56:14+00:00

Winkels

U kan altijd bij ons langskomen zonder afspraak, elke weekdag van 8u30 tot 17u, en op zaterdag van 8u30 tot 12u in onze vestiging te Dworp, gelegen op de Alsembergsesteenweg 554. Mits afspraak kan het ook buiten de normale openingsuren.

Verder hebben we ook een tweede bijhuis gelegen te Sint- Genesius-Rode, meer bepaald in de Termeulenstraat 74C. Aangezien daar geen permanentie voorzien is, vragen wij u om op voorhand een afspraak te maken, door ons te bellen op het nummer 02/380.10.37 of 0475/70.40.08. Wij zorgen dan dat er iemand zo snel mogelijk ter uwer beschikking is.

Telefonisch zijn wij altijd bereikbaar, 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

Openingsuren winkel dworp

  • Maandag: 08:30 – 17:00

  • Dinsdag: 08:30 – 17:00

  • Woensdag: 08:30 – 17:00

  • Donderdag: 08:30 – 17:00

  • Vrijdag: 08:30 – 17:00

  • Zaterdag: 08:30 – 12:00

  • Zondag: Gesloten

Wagens

Wij bieden onze klanten de keuze tussen drie soorten lijkwagens: een witte Cadillac, een grijze Cadillac en een zilveren Chrysler. Bekijk hieronder de foto’s van onze wagens.

Aula

Onze aula is gelegen te Sint-Genesius-Rode (de kruising van de Termeulenstraat en de Zonïenwoudlaan). De hoofdingang kan u bereiken via de Termeulenstraat 74 c te 1640 Sint-Genesius-Rode,
zowel langs de Zonïenwoudlaan als de Termeulenstraat zijn er enkele parkingplaatsen voorzien binnen ons domein. Ook via de Zonïenwoudlaan is het mogelijk om de aula te betreden.

De banken in de aula bieden plaats aan een vijftigtal personen, daarnaast kunnen nog eens 20 personen zittend de plechtigheid bijwonen ofwel 50 rechtopstaand in de zaal
De aula is uitgerust met een projectiescherm, waarop foto’s en of video’s kunnen worden afgespeeld, verder is er ook een moderne geluidsinstallatie waardoor de uitvaart geheeld persoonlijk ingevuld kan worden door individuele toespraken en perfect uitgekozen muziek.

Funerarium

Familie en vrienden kunnen in ons funerarium afscheid nemen van hun dierbare op een waardige en respectvolle manier. Wij begeleiden de familie tot aan het funerarium, waar ze alleen kunnen zijn met hun dierbare. Wij blijven echter in de nabijheid, mocht u ons nodig hebben.

Neem afscheid op uw manier. Zelfs wanneer het niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld na een ongeval. Laat u niets aanpraten door anderen. Het is niet gek of raar als u nog een tijdje bij uw overleden vader, moeder, opa, oma, of ander familielid wilt zitten.

Sluit niemand uit om hen te sparen. Vaak worden oude mensen of kinderen geweerd als het om afscheid nemen gaat. We zijn bang dat de emoties de gezondheid van opa of oma kunnen schaden, of dat een jong kind getraumatiseerd wordt als het zijn overleden moeder of vader ziet. Wanneer zij van bij het begin betrokken worden, kunnen zij deze confrontatie aan.

Kinderen worden niet noodzakelijk afgeschrikt, zeker niet als de mensen in hun omgeving er ook rustig op reageren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een laatste tekening maken om bij oma of opa op bed te leggen.

Een laatste groet betuigen is één van de momenten bij het rouwproces waar persoonlijk contact niet te onderschatten valt. De naaste familie voelt dat ze niet alleen zijn met hun verdriet, vaak voelen ze op deze momenten de verbondenheid met de andere mensen die hun respect betuigen aan de overledene. Zij steken als het ware de familie een hart onder de riem.